Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών της δραστηριοτήτων, διοργανώνει για πρώτη φορά ένα αφιέρωμα στην τρέχουσα κινηματογραφική παραγωγή με την προβολή τεσσάρων ντοκιμαντέρ που διαπραγματεύονται σοβαρά κοινωνικά θέματα.

Και οι τέσσερις ταινίες ανήκουν σε γνωστούς δημιουργούς του είδους, προβλήθηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες και γνώρισαν επιτυχία. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Aναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

 

Τρίτη 5/5/2015

Μεταξά: Ακούγοντας το χρόνο (2012) του Σταύρου Ψυλλάκη

Γιατροί και λοιπό προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά, που ξαφνικά βρίσκονται από την απέναντι πλευρά, αυτή του ασθενούς. Ένα βαρύ θέμα που καταλήγει όμως σε έναν αδιαπραγμάτευτο ύμνο στη ζωή, σε μια απόλυτα αισιόδοξη έκκληση.

 

Τρίτη 12/5/2015

Μασσαλία, μακρινή κόρη (2004) του Μάρκου Γκαστίν

Σε μια σύγχρονη Ελλάδα με ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού να φεύγει στο εξωτερικό, τι πιο επίκαιρο από το να ξαναθυμηθούμε ιστορίες Ελλήνων που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Μασσαλία. Από το συλλογικό, στο προσωπικό δράμα ανώνυμων ηρώων. Ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ που γνώρισε και αξιοσημείωτη εισπρακτική επιτυχία.

 

Τρίτη 19/5/2015

100 (2012) του Γεράσιμου Ρήγα

Ένα αποκαλυπτικό πορτραίτο για το πως λειτουργεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αττικής. Πολίτες απεγνωσμένοι για βοήθεια και επικοινωνία στο χάος της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας σε ένα ντοκιμαντέρ- μικρογραφία από τον δημιουργό του Πάρβας, Άγονη Γραμμή.

Τρίτη 26/5/2015

Ο μανάβης (2013) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Μια οικογένεια μανάβηδων εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες τα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και σε όλες τις εποχές του χρόνου. Τρυφερή ματιά για τους αφανείς ήρωες και την ελληνική επαρχία σε μια ταινία που άρεσε πολύ και στο ελληνικό κοινό.

Ώρα προβολής: 20.00 στον χώρο της Πρώην Πνευματικής Εστίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Ιωάννου 3, Κεντρική Πλατεία Βούλας).

Είσοδος ελεύθερη και μετά το πέρας των προβολών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πληροφορίες: τηλέφωνα 2132019917, 2132019921.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 232 guests και κανένα μέλος