Οι κινήσεις της εσωτερικής τρόικας έχει φέρει τα πάνω κάτω στους Δήμους που κινδυνεύουν να καταργηθούν από την κεντρική διοίκηση τα νομικά πρόσωπα με αποτέλεσμα να απολυθούν οι εργαζόμενοι σ’ αυτά αλλά και να χαθεί κάθε κοινωνική υπηρεσία από τους ΟΤΑ.

Τα νομικά πρόσωπα των Δήμων ασχολούνται με αθλητισμό, πολιτισμό, παιδείας και παιδικούς σταθμούς. Είναι εύκολο λοιπόν να αντιληφθεί κανείς τί θα συμβεί αν η κεντρική διοίκηση καταργήσει τα νομικά πρόσωπα των Δήμων.

Στην πρεμούρα της κυβέρνησης να απολύσει εργαζόμενους του δημοσίου, (είδαμε τι έγινε με την ελληνική ραδιοφωνία τηλεόραση), έβαλε στο μάτι να καταργήσει τα νομικά πρόσωπα που μόλις πριν δύο χρόνια δημιουργήθηκαν με τοn “Καλλικράτη”.

Στο Δήμο 3Β υπάρχει ένας επιπλέον κίνδυνος γι’ αυτό με την πρόφαση της συναρμοδιότητας μετά τον ορισμό αντιδημάρχου με τις ίδιες αρμοδιότητες του ΟΑΠΠΑ, που όρισε ο Δήμαρχος Σπ. Παoappa-1νάς βάσει του εσωτερικού οργανισμού που συνέταξαν και έχει γίνει ήδη ΦΕΚ με αρμοδιότητες κοινωνικής πολιτικής, αθλητισμού και παιδείας!

Πώς μπορεί όμως για τα θέματα αυτά να αποφασίζει το Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ και συγχρόνως και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής Μ. Σίνα με προϊστάμενο και προσωπικό που της όρισαν;

Το θέμα ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εξαιρετικά επείγον από τον Κ. Πασακυριάκο, γιατί κινδυνεύουν να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο, αφενός και να στερηθεί ενός εργατικού δυναμικού αναγκαίου για το Δήμο.

Στις αιτιάσεις της ευθύνης προς το Δήμαρχο που όρισε την αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής, ο μεν δήμαρχος απάντησε ότι ο ίδιος είχε αντιρρήσεις όταν συστηνόταν ο Οργανισμός και δεν συμφωνούσε με κάποιες δομές, αλλά αφού όρισαν διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής όρισε κι αυτός αντιδήμαρχο και ανάλογη υπηρεσία.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος που ήταν στην επιτροπή που συνέταξε τον οργανισμό εξήγησε ότι «ο μόνος λόγος που βάλαμε μέσα στον Οργανισμό Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, είναι για να μη χρειάζεται να ξανακάνουμε Οργανισμό, αν έρθει η τρόικα και καταργήσει τα νομικά πρόσωπα.

Tη Διεύθυνση αυτή “νεκρή φύση” την ενεργοποιήσατε με προϊστάμενο και αντιδήμαρχο εσείς. Πυροβολήσατε τα πόδια μας και αυτή τη στιγμή κινδυνευουν οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο μπαίνοντας σε εφεδρεία», τόνισε απευθυνόμενος στο δήμαρχο και πρότεινε να βγάλει διορθωτική απόφαση ο Σπ. Πανάς και να δώσει άλλη αρμοδιότητα στη νέα αντιδήμαρχο.

Εγκλημα εξ αμελείας και πρόσχημα στην τρόικα οι συναρμοδιότητες για τους εργαζόμενους του ΟΑΠΠΑ. Είμαστε απέναντι στον κόσμο να καταργήσουμε τη διεύθυνση αυτή. Εχουμε μια κυβέρνηση που παίρνει κεφάλια» τόνισε ο Παν. Καπετανέας.

Ο Κ. Πασακυριάκος το χαρακτήρισε “κορυφαίο θέμα” και τόνισε: «Ανεξάρτητα αν ήταν λάθος ότι προβλεπόταν αυτή η Διεύθυνση, έγινε ένας χειρισμός από το δήμαρχο που δύναται να θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο το Δήμο· δεν δίνω καμία ευθύνη στο δήμαρχο. Η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι ενεργή Διοίκηση τώρα και μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις».

Δεν δίνουμε βορά τους οποιουσδήποτε εργαζόμενους στην κυβέρνηση. Οταν όμως συναινεί ο Δήμαρχος ανρωτήθηκε ο Δημ. Δαβάκης και διάβασε σχετική εγκύλιο πως καταργούνται αρμοδιότητες και θέσεις εργασίας.


«Εγώ δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του δημάρχου, αλλά έχει πάρει λάθος δρόμο», είπε ο Γ. Νιτερόπουλος. Και διάβασε επιστολές της αντιδημάρχου που απευθύνονταν στον ΟΑΠΠΑ και του όριζε τι θα κάνει σχετικά με κάποιες εκδηλώσεις. «Μου ανέβηκε η πίεση από τα γράμματα που έστειλε η Αντιδήμαρχος», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, ο οποίος είναι αλήθεια έχει δώσει τεράστιο αγώνα για να “στρώσει” το νομικό πρόσωπο ώστε να πάρει μπρος...


Ο Δήμαρχος απαντώντας στις εναντίον του βολές, εξήγησε ότι η Διεύθυνση αυτή προτάθηκε από τη διευθύντρια του Δήμου Γ. Δρακούλη για να διασφαλίσει τους εργαζόμενους του ΟΑΠΠΑ και πρότεινε κι αυτός να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού με Διεύθυνση Κοινωνικής πολιτικής και δια βίου μάθησης, πράγμα που ψηφίστηκε.


Τώρα κατά πόσο αυτό θα σώσει τους εργαζόμενους και το Δήμο εν κατακλείδι, θα φανεί στην πορεία.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος